A költözés komoly erőfeszítést kíván meg mind a megrendelő, mind pedig a költöztető cég oldaláról. Nem mindegy ezért az, hogy hogyan készülünk fel rá, hiszen néhány mesterfogással megkönnyíthetjük a költöztetők dolgát, de a sajátunkat is. Cikkünkben adunk néhány hasznos tanácsot, amit ha megfogad, akkor garantált a gördülékeny és zökkenőmentes költözés.

  • Az időpont meghatározása

Az időpont betervezése egy lényeges kérdés, főleg, ha a költöztetés Budapest vagy az agglomeráció körzetében történik, a Promove szerint ugyanis vannak olyan időszakok, amelyek nagyon zsúfoltak. A lakásbérleti szerződések általában hónap végén járnak le, ezért a hónap végén rengeteg a megrendelés. Ha mi is erre az időpontra szeretnénk időzíteni a költözésünket, akkor időben le kell foglalni az időpontot. Ugyanez a helyzet a hétvégékkel is.

  • Szerezzünk be elegendő dobozt!

Az emberek hajlamosak alábecsülni a dobozok mennyiségét, ami azért kellemetlen, mert ott fog állni, félig becsomagolva és azt látja, hogy nem fog végezni a dobozolással. A dobozok térfogata csalóka, általában azt gondoljuk, hogy több minden fér beléjük, de gondolni kell a töltőanyagok térfogatára is!

  • Vásároljunk költöztetődobozt

Az innen-onnan összeszedett dobozok a legtöbb esetben nem megfelelőek a költözéshez, mivel gyengék, nem zárhatók, vagy a méretük túl kicsi vagy nagy. Érdemesebb rászánni a pénzt és speciális költöztetődobozokat vásárolni, melyekben biztonságosan tudjuk szállítani a dolgainkat. Nem szabad ezen spórolni, hiszen a beletett holmik sokkal értékesebbek számunkra, minthogy sérülésveszélynek tegyük ki őket.

  • Az árajánlatkérésbe írjunk lehetőleg pontos adatokat!

Semmiképpen ne írjunk kevesebb dolgot az árajánlatkérésbe, hiszen a költözető cég úgy fog nálunk megjelenni a költözés napján, hogy arra számít, amit mi jeleztünk számukra. Ha kevesebb embert küldenek, akkor a költözés nagyon elhúzódhat, így a költségek is magasabbra rúghatnak végül.

  • Okosan dobozoljunk!

Aki még nem költözött, el sem tudja képzelni azt, hogy mikor már minden a dobozokban van, akkor innentől fogalmunk sem lesz, hogy mi, hol van és hová kellene kerülnie. Ezt megelőzhetjük azzal, hogy minden dobozra ráírjuk a tartalmát, azt, hogy az új lakásba melyik helyiségbe tegyék és egy sorszámot, hogy leellenőrizhessük, minden dobozunk rendben megérkezett.

  • Bánjon csínján a zsákokkal!

A zsákok könnyen kiszakadnak, nem bírják a súlyt, a feszülést, ráadásul az ide-oda pakolás során megsérülhetnek. Lehetőleg kerüljük a használatát, ha mégis ezt választjuk, akkor a legerősebbet vásároljuk meg és csak törölközőket, strapabíró és könnyű dolgokat tegyünk beléjük.

  • A növényeinket is készítsük fel a költözésre!

Az utolsó napokban már nem szabad őket meglocsolni, ezáltal sokkal könnyebben lehet őket szállítani, valamint nem lesz kiboruló vizes föld, ami kárt tehetne más holminkban.

  • A háztartási gépek víztelenítése

A hűtőt le kell olvasztani, a mosó- és mosogatógépből le kell ereszteni a vizet, így megelőzhetjük a kifolyó víz által okozott károkat.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU