Egy jól kiválasztott vakológép képes nagyban megkönnyíteni a falvakolási munkálatainkat, használatával simább, esztétikusabb és gyorsabb eredményeket érhetünk el, mintha pusztán kézi vakolást alkalmaznánk. Azonban nem csak ezen pozitívumai vannak, vakológéppel más kötőanyagokat is felvihetünk a falra, mint például a folyékony glettet de önterülő esztrichet is.

A vakológépeknek tehát számos előnye van. Ezek közül kiemelendő még hogy könnyen kezelhetőek és működtethetőek így lehetővé téve bárki számára a falak gyors vakolását, így elkerülve azt, hogy szakembereket kelljen felbérelnie. A gép helyes használata által jelentősen csökkenthetjük az anyagveszteséget is, ezzel kímélve a pénztárcánkat.

A gép maga könnyen mozgatható szükség esetén a rajtuk lévő görgők miatt, azonban a vakoló tömlő hosszúsága miatt mozgatásra legtöbb esetben nemigen kerül sor.

Egyszerű használat

A vakológép legfőbb erénye az egyszerű kezelhetősége, vagyis ez azt jelenti, hogy a megfelelő géppel megspórolhatjuk magunknak a szakemberek kihívását. A falak vakolása több funkciót lát el, ezek közül a kettő legfontosabb talán a hőszigetelés és az adott felület kiegyenlítése. A vakolás maga az egész folyamat legidőigényesebb része – egy vakológép segítségével ezen időtartamot tudjuk nagyban lecsökkenteni, mindamellett, hogy minőségben ugyanolyan igényesek maradjunk munkánkra.

Természetesen a gép rendes működéséhez figyelnünk kell adott dolgokra, mint például, hogy csak bizonyos összetételű és minőségű vakolóanyagokat használjunk, ezzel elkerülve, hogy úgynevezett mészkukacok alakuljanak ki. Ezek annyit takarnak, hogy nem megfelelő anyag használata során a téglaiszapban kalcium-karbonát és magnézium-karbonát részecskék maradhatnak, amelyek az égetés során kalcium-oxiddá és magnézium-oxiddá alakulhatnak, így a későbbiekben ezen részecskék víz hatására megdagadnak, így tönkretéve a meszelés egyenletességét.

Ha viszont odafigyelünk a minőségre, az mindenképpen meg fog térülni, hiszen gyors és viszonylag egyszerű munkával nagyon szép, egyenletes és tartós vakolatot fogunk kapni végeredményként. Ezzel pedig plusz munkát is spórolhatunk magunknak, hiszen az újravakolás időpontját tolhatjuk el általa, akár több éves viszonylatban!

A gép előnyei

Mint sok építészeti munkálati eszköz esetében, egy vakológép költsége is hosszútávon térül meg, az általa kezelt falfelületeken látszani fog a profizmus és a minőségi munka. Kevésbé vehetünk észre esetleges repedezéseket, valamint a habarcsot is sokkal egyszerűbben tudjuk szabályosan felvinni a falra, mintha azt kézzel kellene végeznünk, apránként elsimítva a felületen.

Nemcsak érdemes, de ajánlott is esendő építkezés előtt vagy során beszerezni egy ilyen gépet, a gyorsabb munkavégzés és hosszantartóbb eredmények végett.

A Turbosol oldalán lévő széles termékkínálatból mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt – legyen az kézi vakológép vagy gépi, de szakértő munkatársaik készségesen segítenek az optimális berendezés kiválasztásában!

- hirdetés -CBDOAZIS.HU