A tél sokak számára rettegett időszak, nem pusztán a dermesztő hideg, de az egekbe szökő rezsi miatt is. Az elmúlt években bevezetett módosítások miatt pedig különösen fontossá vált a fűtési költségek optimalizálása: a kedvezményes mennyiséget meghaladó gázfogyasztás igencsak megterhelheti a családi kasszát. Szerencsére léteznek alternatív megoldások, az egyik ilyen a fűtő klíma használata.

Mennyi az annyi, tényleg ilyen drága gázzal fűteni?

Az első elsárgult falevelek megjelenése mindenki számára ugyanazt jelenti: ideje beizzítani a fűtőberendezéseket. És ha tetszik, ha nem, hosszú hónapokon át üzemeltetni is kell, ha nem szeretnénk fázni. A 2022-ben bejelentett változások sajnos sok család életét nehezítették meg, ugyanis a gáz ára hétszeresére nőtt a fogyasztási limit felett. Mit is jelentett ez pontosan? A földgáz esetében a kedvezményes mennyiségnek évi max. 1729 m3 fogyasztást határoztak meg felhasználási helyenként, ami havonta kb. 144 m3-t jelent – ebbe valahogy bele kell férni. E felett ugyanis már borsos fűtésszámla jöhet, tehát a nagycsaládosok, nagyobb házban élők, cégek stb. rosszul járnak. A jelenlegi árak szerint 1 m3 gázra ilyenkor már több, mint 700 F-ot kell fizetniük. Szerencsére azonban akkor se kell megijedni, ha túllépnénk a limitet, ugyanis például egy fűtő klíma használatával egy részét ki lehet váltani, de akár teljesen el is hagyni.

Az a klíma, már nem az a klíma

Sokan tévesen gondolják, hogy a klímával való fűtés energiapazarló, azonban napjainkban ez már nem feltétlenül van így. Habár az elsőgenerációs kivitelek valóban csak hűteni tudtak, ma már jobbnál-jobb fűtő klímák jelennek meg, amik igenis energiatakarékosak. A World Klíma Debrecen kínálatában is fellelhető split klíma típus például kiválóan teljesít, ugyanis a hűtőegység a lakásba, a belső egységbe kerül, míg a kompresszor és a kondenzátor a külső egységben található. Egy ilyen masina 1 kWh villamosáramból kb. 4-5 kWh hasznos hőenergiát állít elő, ami jelentős megtakarítást jelent az energiafelhasználás terén, ha csak azt nézzük, hogy 1 kWh villamos áram kb. 70 Ft-ba kerül. A split klíma hatékony működése révén azonban ez az ár csupán kb. 17 forintra csökken kWh-nként. Ráadásul, a hatásfoknak köszönhetően a H tarifa igénylésével még további megtakarítás érhető el.

World Klíma Debrecen: páratlan kínálat, díjmentes tanácsadás, szakszerű beszerelés

Érdemes tehát átgondolni a hagyományos fűtési módszerek helyett a modern technológiák előnyeit és gazdaságosságát. A World Klíma Debrecen által kínált klímák ráadásul sok esetben többfunkciós készülékek, amelyek nemcsak fűtenek, de nyáron hűtenek is, így egész éves használatukkal még gazdaságosabbá válhatnak.

A World Klíma Debrecen webáruházban széles választékban találhatunk kiváló energiabesorolású fűtő klímákat, rendszerint A+, A++ és A+++ címkével. Emellett érdemes résen lenni, hiszen gyakran van náluk akció is. Ezek a készülékek nemcsak hatékonyan fűtenek, de kis energiafogyasztásukkal hozzájárulnak az energiaköltségek csökkentéséhez is. Ráadásul, a World Klíma Debrecen még a legmegfelelőbb készülék kiválasztásában is segítségünkre lesz, sőt az elhelyezésében, megtervezésében is biztos kezet nyújtanak, majd a szakszerű beszerelésben is.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU