Nyár, a szabadság, a vakáció és a kalandok ideje. A hosszú, napos órák és a meleg klíma, no meg a sós tengeri szellő gyakran próbatétel elé állítja a hajunkat. Azonban a stílus és a komfort nem zárják ki egymást, és a hajfonatok kiváló módja annak, hogy mindkét aspektust összehangoljuk. Alább számos inspirációt és tippet adunk a nyári hajfonatokhoz, amelyek nemcsak trendik, hanem védenek a nap és a szél viszontagságai ellen is.

Szellős „búbosfonatok”

A búbosfonat vagy „bubble braid” egy játékos, modern frizura, ami a közösségi médiában és az utcán egyaránt népszerű. A folyamat egyszerű: osszuk szekciókra a hajunkat, és alkossunk kis “buborékokat” elasztikus hajgumikkal, miközben haladunk lefelé. A buborékok között lehet kisebb vagy nagyobb rés, és azok méretét is variálhatjuk. Ezek a fonatok különösen alkalmasak arra, hogy a hajunk ne tapadjon a nyakunkhoz a forró napokon, és egyedi, bohém stílust kölcsönöznek megjelenésünknek.

 

Lazac fonatok a hűsítő komfortért

A lazacfonatok nemcsak gyönyörűek, hanem hihetetlenül praktikusak is, mivel a hajat szorosan, mégis kényelmesen tartják össze. Alkalmasak tengerparti sétákhoz és fürdőzéshez egyaránt, hiszen védik a hajszálakat a sós víztől és a széltől. Egy klasszikus oldalt fonott lazacfonat vagy egy modern halfarkas (half-up, half-down) fonat kombinációja csodásan mutat, és védelmet nyújt a meleg nyári napokon.

 

Franciafonat: az örök klasszikus

A franciáfonat sokszínűségével és eleganciájával hódít. A hagyományos változat, amely a fejtetőről indul és a nyak irányába halad, nemcsak lenyűgöző, hanem kiválóan védi a hajat is. Alternatív módon kipróbálhatunk egy oldalt fonott változatot vagy több kisebb franciáfonatot, hogy új szintre emeljük a stílusunkat.

Bohém hullámok mini fonatokkal

A bohém stílus és a természetesség kiemelt helyet foglalnak el a nyári trendek között. Próbáljuk ki a laza hullámokat, amelyeket mini fonatokkal díszíthetünk. A mini fonatokat véletlenszerűen helyezhetjük el a hajunkban, így teremtve egy vadonatúj és egyedi megjelenést. Az elkészítésükhöz válasszunk ki néhány vékony tincset, és fonjuk meg őket, majd eresszük szabadon a maradék hajat egy természetes, hullámos stílusban.

Koronafonat – crown braid

A koronafonat igazi királynői megjelenést kölcsönöz viselőjének. A hajat az egész fejen körbefonva készítjük, így egy „korona” jön létre. Különösen alkalmas fesztiválokra vagy olyan alkalmakra, ahol ki szeretnénk emelkedni a tömegből.

 

A fenti ötletek csak a jéghegy csúcsát jelentik, amikor a nyári hajfonatokról van szó. Légy kreatív, és alkoss saját, egyedi stílust, ami kifejezi a személyiségedet, miközben védi és kényelmesen tartja a hajadat a forró nyári napokon. Ne feledd, a hajad a te vásznad, legyen az egyszerű vagy bonyolult, a lényeg, hogy te érezd jól magad benne!

- hirdetés -CBDOAZIS.HU