Nincs hajvasaló vagy göndörítő otthon? Ne aggódj! Számos házi módszerrel érheted el a vágyott göndör frizurát anélkül, hogy kárt tennél hajadban.

  1. Zoknigöndörítés: Hosszú, vastag zoknikra lesz szükség. Nedvesítsd meg a hajad, majd oszd el több részre. Tekerd körül a hajszálaidat a zoknin, és kösd meg a végén. Hagyd rajta éjszakára. Másnap engedd ki a hajad a zokniból, és élvezd a természetes göndörítést.
  2. Papírgöndörítés: Helyettesítheted a hajcsavarókat papírral is. Csak vágj néhány hosszú, keskeny csíkot, és göngyölítsd fel a nedves hajadat rajta. Hagyd megszáradni, majd engedd ki.
  3. Hullámos frizura fonással: Nedvesítsd meg a hajadat, majd fonj több kisebb kontyba vagy hagyományos fonatba. Hagyd megszáradni (lehetőleg éjszaka), majd oldd ki a fonatokat. A végeredmény egy szép, hullámos frizura lesz.
  4. „Plopping” módszer: Ezt a módszert kifejezetten göndör hajra tervezték. Nedvesítsd meg a hajad, alkalmazz rá göndörítő terméket, majd terítsd ki egy pamut pólót vagy mikroszálas törölközőt. Hajtsd előre a fejed, és helyezd a hajad a közepére, majd csomagold be, mintha egy turbánt csinálnál. Hagyd rajta néhány órát vagy éjszakára.
  5. Ruhával göndörítés: Használhatsz egy sima pólót vagy sálat is. Csak tekerd körbe a hajadat és kösd meg, hagyva rajta éjszakára.
  6. Természetes göndörítő spray: Keverj össze egy kis mennyiségű vizet, sót és néhány csepp hajbalzsamot vagy hajolajat egy permetezős flakonban. Fújd a hajadra, és formázd a göndöröket ujjaiddal.
  7. Csavard fel: Nedves haj esetén tekerd fel egy hajpántba vagy sálaszerű anyagba. Hagyd megszáradni, majd engedd le a hajad, és élvezd a laza hullámokat.

Fontos, hogy a legjobb eredmények érdekében hagyd, hogy a hajad természetesen száradjon meg a kívánt frizura kialakítása során. Kerüld a hajszárító használatát, mert ez károsíthatja a hajad és csökkentheti a göndörítés hatékonyságát. Ha rendszeresen göndöríted a hajadat, ne felejtsd el mélyen tápláló hajápoló termékeket használni, hogy hajad egészséges és ragyogó maradjon.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU