A párkapcsolatok sokszínűsége és bonyolultsága miatt nincs egyetlen biztos recept arra, hogyan szerezhetnénk vissza az exünk. Mégis, néhány alapelv és gondolat segíthet a döntésben és a folyamatban. Ebben a cikkben ezeket a lépéseket és gondolatokat járjuk körül.

1. Vizsgáld meg az okokat

Mielőtt nekilátnál a visszaszerzési folyamatnak, lényeges megérteni, mi vezetett a szakításhoz. Volt-e köztetek valamilyen meghatározó konfliktus? Vagy egyszerűen eltávolodtatok egymástól? Az okok ismerete nélkül nehéz tudni, mire van szükség a helyzet javításához.

2. Kommunikáció: a kulcs

Amennyiben úgy érzed, hogy készen állsz a beszélgetésre, lépj kapcsolatba az exeddel. Fontos, hogy ez ne egy „vissza akarlak” beszélgetés legyen, hanem inkább egy nyitott és őszinte párbeszéd az érzéseitekről és gondolataitokról.

3. Tükrözés és fejlődés

Miután megértetted, mi ment félre, gondolkodj el azon, hogyan változhattál volna a kapcsolat alatt. Talán több türelemre van szükséged, vagy jobban oda kellene figyelned a partner érzéseire. A fejlődés és változás nem csak az exednek mutatja meg, hogy komolyan veszed a helyzetet, hanem magadnak is bizonyítja, hogy képes vagy növekedni.

4. Tartsd tiszteletben az ő döntését

Nagyon fontos, hogy tiszteletben tartsd az exed döntését, függetlenül attól, hogy az pozitív vagy negatív irányba mutat-e. Ha úgy érzi, hogy nem szeretné újrakezdeni a kapcsolatot, fogadd el ezt és haladj tovább.

5. Adjatok időt egymásnak

Nem szabad siettetni a dolgokat. Ha mindketten úgy érzitek, hogy van esély a kapcsolat újrakezdésére, adjatok időt egymásnak. A kapcsolatotok alakulásához szükség van időre, türelemre és megértésre.

6. Keress szakértői segítséget

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz továbblépni vagy megértetni az érzéseidet, lehet, hogy egy párterapeuta vagy kapcsolati tanácsadó segíthet. Ők sem varázslatot alkotnak, de segíthetnek felismerni és javítani a kapcsolatotokban lévő problémákat.

Zárszó

A múltba visszatérni mindig kockázatos és kihívásokkal teli, főleg ha szakításról van szó. Mindazonáltal, ha tényleg hiszel abban, hogy a kapcsolatotoknak van jövője, és készen állsz a munkára és az elköteleződésre, akkor megéri a próbálkozást. De ne feledd: néha a legbölcsebb döntés az, ha elengeded a múltat és nyitottá válsz az új lehetőségek felé.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU