Az idő múlásával a bőr természetes rugalmassága csökken, melynek eredményeképpen az arc kezdi elveszteni kontúros vonásait és a ráncok is egyre mélyülnek. A petyhüdt bőr feszesítésére számtalan orvosi és kozmetikai kezelés létezik, közülük is kiemelkednek a műtét nélküli megoldások. A COG szálbehúzás egy olyan innovatív esztétikai eljárás, amely segít újra feszesebbé és karakteresebbé formálni az arc vonásait.

Mit érdemes tudni a COG szálbehúzás folyamatáról?

Az orvos-esztétikai beavatkozás során alkalmazott finom szálak kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve, többféle típust is alkalmaznak szálbehúzáskor. Ennek célja, hogy egymás hatását erősítsék és a páciens bőrszerkezetéhez mérten lehessen kiválasztani a szükséges szálakat. Vékony szálak behelyezésével inkább a feszesség és tömörség mértéke növelhető, míg a csavaros, spirál alakú szálakkal fokozható a biostimuláció és a kollagénindukció.

A fogazott szálak betolásánál simán csúsznak, viszont kifelé húzva az apró fogacskák kinyílnak, és szó szerint belekapaszkodnak a bőrbe, így az adott szövetek látványosan megemelhetők. A hatás fokozható több szál behelyezésével, a beavatkozást követően pedig azonnal látható az eredmény. Általában 5-6 szál elegendő szokott lenni egy kezelés során, azonban a szükséges mennyiséget mindig a kezelőorvos határozza meg az előzetes konzultáció alkalmával.

Milyen eredmény várható COG szálbehúzás után?

Annak ellenére, hogy a beavatkozás maga kevés időt vesz igénybe (30-60 perc), az eredmény látványos és hosszú ideig kitart. A szálakról tudni érdemes, hogy természetes úton felszívódnak a bőrben (6-9 hónap alatt), azonban a hatás tovább tart ennél. A szálak biostimulációs hatásának köszönhetően hosszútávon is fiatalító hatással bírnak, ugyanis a megemelt bőrbe kapaszkodó fogacskák beindítják a fokozott kollagén termelődést.  Így a szálak felszívódását követően is feszes marad a bőr a kollagénnek köszönhetően, ami akár 1.5-2 évig is megmaradhat.

A COG szálbehúzás mindig az arc szimmetriájának megfelelőek kell, hogy kialakításra kerüljön, hiszen így érhető el természetes fiatalító hatás. Visszajelzések alapján a páciensek szerint akár 10 évet is fiatalodtak egy kezelést követően. Mivel a beavatkozást követően a bőrnek regenerációra van szüksége, így egy hónap után szükséges kontrollvizsgálatra menni, ahol a kezelőorvos javasolhatja további szálak behelyezését a maximális hatás elérése érdekében. Nem szabad megfeledkezni az otthoni utóápolásról sem, kerülni kell az arc masszírozását, a mozgás okozta rázkódást és hajolgatást, a száj nagyra nyitását és az hason/oldalt való alvást lehetőleg egy hónapon keresztül.

Az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum már hosszú évek óta végez bőrfiatalító kezeléseket, így a COG szálbehúzás terén is nagy rutinnal és hozzáértéssel rendelkeznek. Elsődleges szempont számukra a páciensek egészsége és szépsége, így kérdés vagy információ kérés esetén keresse bizalommal Dr. Békés Annamária gyakorlott csapatát!

- hirdetés -CBDOAZIS.HU