Mit is értünk purhab szigetelés alatt?

A fújható poliuretán hab egy szórással felhordott vegyi termék, amelyet elsősorban szigetelésként használunk. Kétféle fajtája van, a nyitott- és a zártcellás. Ezek csupán szerkezetükben térnek el, a zárt cellás purhab szigetelés erősebb, míg a nyitott cellás szigetelés lazább szerkezetű. Használatuk azonban csak abban különbözik, hogy mit és hol szeretnénk szigetelni általuk, a zárt cellás nagyobb teherbírású és lépésálló, míg az utóbbi páraáteresztő képessége miatt meggátolja a penészedést és a gombásodást.

Az anyag egy szórógép segítségével kerül fel a szigetelést kívánó területre, így biztosítva a purhab egyenletes eloszlását, ezzel elérve a legjobb eredményeket.

Miért érdemes purhab szigetelést használnunk?

Nagyon sok érv szól a purhab szigetelés mellett, megannyi előnye között néhányat említve:

  1. Hőszigetelő tulajdonsága: Kiváló szigetelés: a purhab, mint fentebb is említettük, kiváló szigetelőanyag, és nagyon hatékonyan csökkenti a hőveszteséget és a hőnyereséget az otthonon belül.
  2. Szoros illeszkedés: Mivel a purhab hellyel-közzel folyékony (hab) formában kerül felvitelre, megszilárdulásakor tökéletesen illeszkedik minden hézagba és résbe – ezáltal van erős légmentes zárása, ami segít megakadályozni a hőszivárgást. Ennek köszönhetően egyenletes hőszigetelő réteg jön létre, így hatékonyan elkerülhető a hőhidak képződése.
  3. Vízálló: A purhab szigetelés vízálló, így kiválóan remekel és előzi meg a penészedést olyan helyeken, ahol a nedvesség gondot okozna egy más típusú szigetelőanyag használata során. Így az egész épület minden helyiségében előszeretettel alkalmazott szigetelőanyag, vízálló tulajdonságának hála a fürdőszobák sem jelentenek akadályt.
  4. 4. Hangszigetelő tulajdonsága: A víz- és hőszigetelő hatása miatt a tökéletes anyag hangszigeteléshez is. Segíthet csökkenteni a külső zajok bejutását a lakótérbe, így egy nyugodtabb otthont teremtve élvezhetjük pozitív tulajdonságait.
  5. Tisztaság: Nagyon könnyen tisztán tartható, vegyszereknek is ellenálló anyag. A gombásodás és penészedést pedig alapból megakadályozza, így páralecsapódás esetén sem kell kellemetlen mellékhatásokkal számolnunk.

A purhab hőszigetelési képessége

A hőszigetelési teljesítményt a W/(m2K) adat adja meg. Ez az adott anyag vagy szerkezet hőveszteségének mértékét jelzi.

Más szóval, minél alacsonyabb a szám, annál jobb az eredmény. Ez a fajta szigetelés W/(m2K) száma 10 cm-hez 0.0203, többi szigetelőanyaghoz mérve messze a legkedvezőbb hőtartó tulajdonsággal rendelkezik.

A purhab szigetelés tartóssága az egyszerűségében rejlik. Páratlan értéket kínál ár és hőszigetelés tekintetében, miközben évtizedeken át védi és óvja az épületeket a nedvességtől. Megannyi előnye bárhol megállja a helyét, a Pur Centrum Kft profi szakemberekből álló csapata pedig Magyarország egész területén vállal purhab szigetelést, legyen szó lakóépületekről, közintézményekről, vendéglátóegységekről vagy ipari és mezőgazdasági helyiségekről.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU