Az automatizált bejárati ajtók használata egyre elterjedtebb a közintézmények, bevásárlóközpontok területén is. A kisebb méretű üzletek, patikák körében is gyakori, hogy ezt a megoldást választják az ügyfélforgalom ki- és belépésének megkönnyítésére. 

Nem véletlen, hogy az önműködő ajtók használata egyre inkább terjed, hiszen kényelmet, biztonságot és higiénikus megoldást kínál. A gyógyszertárak esetében ezek a szempontok mind igen fontosak. A FAAC Hungary Kft. iparágak szerinti bontásban mutatja be, miért érdemes automatizált bejárati megoldásokat választani bármely területen. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy a patikák esetében milyen indokok igazolják, hogy érdemes automatizált nyílászárót választani.

Biztonság és kényelem

Több szempontból is hasznos az önműködő bejáratok alkalmazása a gyógyszertárak esetében. A kényelem elsődleges, hiszen a patikákba látogatók általában betegek, idősek, akiknek hasznos segítség az automatán nyíló ajtószárny használata. Gyakori a mozgássérült vagy tolószékkel közlekedő érkező, számukra praktikus és nagy könnyebbséget jelent a bejutáshoz ez a megoldás.

A biztonság szintén olyan szempont, ami a gyógyszertárak esetében elengedhetetlen. Amellett, hogy a különböző érzékelőkkel kiegészített ajtószárnyak automatikája megakadályozza a rácsukódásos baleseteket, a vagyonvédelem miatt is megfelelő a használatuk. Akár 20-30 cm pontossággal beállítható az érzékelési zóna, illetve kizárható területek is megadhatóak. A felesleges ajtónyitások szintén kiküszöbölhetők a pontos beállítással.

Érintésmentes bejárat

Az automata ajtók higiéniai szempontból is rendkívül előnyösek a patikákban alkalmazva. A hagyományos ajtókhoz képest, amelyeket kézzel kell nyitni és zárni, az automata ajtók érintés nélkül működnek. Ez különösen fontos a járványos időszakban, amikor fontos a fertőzések megelőzése. Az automata ajtók használata segít minimalizálni a kórokozók terjedését, hiszen nem kell a betegeknek és az alkalmazottaknak az ajtókkal érintkezniük.

Az automata ajtók használata ráadásul energiatakarékos is. Az automatizált bejáratok energiatakarékos üzemmóddal rendelkeznek, valamint a felesleges ajtónyitást segítenek optimalizálni, így csökkentve az energiafelhasználás költségeit. A légkondicionáló vagy a fűtés által generált hőmérséklet így könnyebben tartható a helyiségben.

Hosszú távú megoldás

A minőségi bejárati ajtók használatával a költségek is csökkenthetőek, hiszen a megfelelően karbantartott nyílászárók hosszú évekig kiszolgálják az igényeket. Elmondható, hogy az alumínium nyílászárókkal összevetve is versenyképes áron beszerezhető az automatizált bejárat, így hosszabb távon tetemes költségmegtakarítást eredményezhet ez a fajta beléptetés.

Összességében elmondható, hogy a gyógyszertárak modernizált bejárata napjainkban már a betegek elvárása, hiszen kényelmet, higiénikus átjárást biztosít mindenkinek.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU