Talán neked is megfordult már a fejedben, hogy kipróbálj egy intimkozmetikai kezelést, végül aztán valami mégis visszatartott. Az intim szőrtelenítés már évtizedek óta nem tabu, a szalonokba pedig rengeteg nő és férfi jár rendszeresen kezelésre, az intimkozmetikus szakmát viszont még ma is rengeteg tévhit övezi. Cikkünkben a három leggyakoribb prekoncepcióról lebbentjük fel a leplet. Ha szeretnél megszabadulni a kétségeidtől és érdekel, hogy valójában mit is csinál egy intimkozmetikus, olvass tovább!

  1. „Fájdalmas és kellemetlen lesz”

Az intim szőrtelenítés sokak fejében egyet jelent a fájdalommal. Különösen igaz ez, ha kellemetlen tapasztalat ért a múltban, de akkor is, ha korábban sosem vettél részt intimkozmetikai kezelésen. Ilyenkor hajlamos lehetsz rosszabbnál rosszabb szcenáriókat elképzelni, amelyekben az intimkozmetikus munkája egyet jelent a kínzással – mindezt  ráadásul kínos és kiszolgáltatott helyzetben kell eltűrnöd. Ezeket a képeket aztán addig pörgeted újra és újra, míg végül az egész alkalmat lemondod. Ismerős ez a helyzet? 

A valóságban ebből szerencsére semmi sem igaz. Egy profi intimkozmetikus mindig a bőrtípusodnak megfelelő termékekkel és a legmodernebb technikákkal szőrteleníti az intim felületeket. Az olyan módszereknek köszönhetően, mint például a Naturiti microwaxing eljárása, nem kell fájdalomtól, kiütésektől vagy más kellemetlen mellékhatásoktól tartanod.

Ugyan teljesen érthető, ha ideges vagy az első intim szőrtelenítés előtt, rövidesen rá fogsz jönni, hogy nincs mitől tartanod. Egy szalonban az intimkozmetikusok mindig odafigyelnek majd egyéni igényeidre és részletesen tájékoztatnak a kezelés menetéről. Egy jó szakember nemcsak az intimkozmetikai kezelést végzi el profi módon, de a feszületséget is feloldja majd.

  1. „Csak szőrtelenítéssel foglalkoznak”

Gyakori tévhit, hogy az intimkozmetikus kizárólag szőrtelenítéssel foglalkozik. A valóságban azonban ez csak a kezelés egyik lépése. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogyan kezelik a bőrt szőrtelenítés előtt és után. Éppen ezért egy teljeskörű intimkozmetikai kezelés a bőrfelület átfogó egészségi állapotát helyezi a fókuszba, aminek a szőrtelenítés is részét képezheti.

Egy hozzáértő intimkozmetikus mindig a bőröd állapotának felmérésével kezdi majd a kezelést. Az intim bőrdiagnosztika során felállított, személyre szabott ápoló program a szőrtelenítés legfontosabb előkészítő lépése. Ez garantálja ugyanis, hogy az intimkozmetikus olyan termékeket és technikákat alkalmazzon, amelyek a te egyéni bőrtípusodhoz illeszkednek.
A száraz, vízhiányos bőrnek például egészen más igényei vannak, mint a bőrgyulladásra hajlamosnak. 

Egy képzett szakember pontosan tudja, hogyan kezelje a bőrödnek megfelelő módon az esetleges tüneteket, hogy milyen anyagokkal érdemes előkészítenie a kezelést, és még otthoni bőrápolási tippekkel is ellát majd.

Ha érzékeny a bőröd, érdemes kipróbálnod egy vegán intimkozmetikai szalont. Itt ugyanis kizárólag növényi összetevőkből készült termékekkel kezelik az intim területeket a szőrtelenítés előtt és után. A természetes hatóanyagoknak és kímélő technikáknak köszönhetően búcsút inthetsz a fájdalmas szőrbenövéseknek, a kipirosodásnak és a viszketésnek. 

  1. „Az intimkozmetikus csak nőket fogad”

Még ma is tartja magát az a tévhit, amely szerint férfiként nem vehetsz igénybe intimkozmetikai szolgáltatást. Az elmúlt évtizedek során szerencsére sokat változtak a társadalmi elvárások a férfiasság, valamint a nőiesség megítélésével együtt. Ma már természetes, ha férfiként szőrtelenítenél, ahogy az is, ha nőként döntesz úgy, hogy nem szabadulsz meg a szőrszálaktól.

Sokan választják a teljes vagy részleges szőrtelenítést higiéniai vagy egyszerűen kényelmi megfontolásból. Bármi is legyen a motivációd, biztos lehetsz benne, hogy egy minőségi szalonban nemtől függetlenül részesülhetsz profi kezelésekben. Nem kell kellemetlenül érezned magad a kezelés közben és kínos pillanatoktól tartanod: az intimkozmetikusnak ez a munkája. Egy felkészült szakember mindig arra figyel majd, hogy fájdalommentesen és hatékonyan végezze el a szőrtelenítést.

Különböző férfi intimgyantázási fazonok közül választhatsz attól függően, hogy csak egy kis igazítást szeretnél vagy teljes szőrtelenségre vágysz. Az intimkozmetikus mindig az egyéni igényeid, bőrtípusod, és esetlegesen meglévő bőrproblémáid szerint fogja összeállítani a kezelést.

Összegzés

Ma már nők és férfiak egyaránt rendszeresen járnak intimkozmetikai szalonokba. Legyen szó esztétikai, higiéniai vagy kényelmi megfontolásról, az intim bőrápolás mára már egyáltalán nem tabu – sőt, az általános kozmetika fontos része. Az intimkozmetikus szakmát ennek ellenére még ma is sok tévhit övezi. A valóságban egy profi szakember mindig kellemetlenségektől mentesen, oldott hangulatban és hatékonyan varázsolja egészségessé és simává bőrödet.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU