A fürdőszoba kényelmét és komfortérzetét nagyban növelhetjük a megfelelő minőségű textíliák használatával. Ötcsillagos szállodában érezhetjük magunkat minden tisztálkodásnál, ha nem a legolcsóbb, silány anyagú törölközők közül választunk, hanem ragaszkodunk a bolyhos, jó nedvszívó változatokhoz.

A mömaxnál fürdőlepedők, törölközők és fürdőszobaszőnyegek nagy választéka található meg. Ahhoz, hogy könnyebben eligazodhassunk a rengeteg variáció között és döntésünk megalapozott legyen, cikkünkben összegyűjtöttünk néhány fontos információt.

A tökéletes fürdőszobai textil fő tulajdonsága

A legfőbb elvárás egy törölközővel szemben a jó nedvszívó képesség. Emellett a gyors száradás szintén hangsúlyosan esik latba a választásnál. Általában a 100% pamutból készült törölközőkre jellemzőek ezek a tulajdonságok, de számos egyéb változat is kapható a boltokban. Divatos és négyszer jobb nedvszívó képességgel rendelkezik a bambusz alapú törölköző, illetve sokan kedvelik a mikroszálas változatokat is.

A szövés módja például nagyban befolyásolhatja a törölköző nedvszívó hatékonyságát. A frottír törölközők csavart szálai apró hurkák formájában képesek felszívni a vizet. Sok esetben azonban ez a típus kevésbé gyorsan szárad, mint más anyagok. Az optimális nedvszívó képesség legalább 50% pamut keveréket igényel, így a törölköző címkéjén ezt keressük.

Színválasztás fontossága

A szín kiválasztása elsősorban a fürdőszoba egységes stílusát erősíti. Bizonyos árnyalatok más és más hangulatot teremthetnek a helyiségben. Például, ha valamennyi törölköző, fürdőlepedő és kiegészítő textília fehér színben pompázik, békés érzést kelt, mindezt a higiénia és tisztaság érzetével párosítva. Használhatunk tompa színeket a helyiségben, mint például a törtfehér, pala vagy csokoládé szín, melyek mindegyike melegséget áraszt.

A mély, gazdag színek, mint például a padlizsánlila, smaragd vagy sötétkék a luxus érzését keltik a fürdőszobát használókban. Egyéni preferencia, hogy ki, melyik szín mellett teszi le a voksát. Egy biztos, valamennyi fürdőszobai textília tükrözze vissza a választott árnyalatot, így tehetjük harmonikussá és otthonossá a helyiséget.

Hosszú ideig tartó puhaság

A törölközők, fürdőlepedők és kilépők felé az elvárás, hogy puhák legyenek, a hosszú távú használat során is megmarad. Ahhoz, hogy állaguk hasonlóan finom legyen, mint vásárláskor, gondos karbantartást igényelnek. A textíliák mosására vonatkozó utasításokat, melyek a textilre varrt címkén megtalálhatóak, mindig tartsuk be. A fehérítő használata károsíthatja a szöveteket, így azt kerüljük. 

A prémium fürdőlepedők és törölközők mosásához inkább természetes alapú szereket használjunk, mint agresszív vegyszeres anyagokat. Lehetőség szerint szeparáltan, azaz más ruhadarabok nélkül, csak a fürdőszobai textileket mossuk együtt. Így elkerülhető az elszíneződés vagy a kifakulás.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU