Otthonunk védelmét nem lehet elég komolyan venni. Az ingatlan ugyanis általában nemcsak anyagi értelemben a legnagyobb értékünk, hanem a biztonságot, nyugalmat jelentő hely is, ahová el tudunk menekülni a külvilág elől. 

S bár a többség ma már alapvetőnek tekinti például a lakásbiztosítás megkötését, ugyanakkor ez nem véd meg a nemkívánatos eseményektől, csupán utólag téríti meg a károk értékét. Ellentétben például egy betörésbiztos egyedi bejárati ajtóval. Cikkünkben bemutatjuk, miért is ajánlott beszereltetni egy ilyen nyílászárót.

Valós, fizikai védelem a betörők ellen

A rablók ellen sokan riasztóval, biztonsági kamerákkal igyekeznek megvédeni otthonukat. És igaz, hogy ezek a berendezések hasznosak, de nem szabad csak rájuk hagyatkozni, inkább kiegészítő megoldásként kell tekinteni őket. Hogy miért? 

Nos azért, mert ha belegondolunk, ezek csak elriasztják, esetleg egy rendőrségi eljárás során segítenek azonosítani az elkövető személyét, de valójában nem gátolják meg abban, hogy bejusson az ingatlanba. 

A Nívó biztonsági ajtók azonban masszív szerkezettel rendelkeznek, nem csak simán fából vagy műanyagból állnak, hanem a belsejükben egy tömör acéllemez található, a keretet szénacél zártszelvény alkotja, és erre jönnek még rá a mobilis és fix csapozatok, valamint egy biztonsági zárrendszer. 

Egy ilyen nyílászárót még célszerszámokkal sem lehet könnyedén betörni, a rabló pedig pár perc után valószínűleg úgyis feladja a próbálkozást, és inkább egy könnyebb préda után néz. 

Kiemelkedő hő- és zajszigetelés

Nincs abban semmi meglepő, hogy nem csupán a betörőket akarjuk kizárni az otthonunkból, hanem a kinti hőmérsékletet és a hangokat is. Egy prémium biztonsági ajtó azonban ebben is remekel.

Az efféle termékek tartalmaznak speciális hő- és hangszigetelő rétegeket is, ezáltal hatékonyan csillapítják a zajokat, télen nem engedik kiszökni a meleget, nyáron pedig nem hagyják felmelegedni a lakást. Ez nem csupán komfortosabb légkört teremt odabenn, hanem a rezsiköltségeket is csökkenti.

Tűzállóság

A lakástűz minden ingatlantulajdonos legnagyobb rémálma, hiszen szeretett otthona néhány óra leforgása alatt a lángok martalékává válhat. A tűz terjedése azonban a megfelelő nyílászárók alkalmazásával lassítható. 

Amennyiben olyan ajtót választunk, ami tűzgátló tulajdonságokkal is rendelkezik, az baj esetén lassítja a lángok terjedését, így a tűzoltók is hamarabb el tudják fojtani őket. 

Egyedi méret és megjelenés

Az említett magyar cég egyedi biztonsági ajtókat készít, ami azt jelenti, hogy náluk nem egy létező kínálatból kell választani, hanem a megrendelők saját elképzeléseik alapján tervezhetik meg az új nyílászárót. 

A méret mellett kiválasztható az ajtó burkolata, marásmintája, eldönthetjük, hogy szeretnénk-e üvegbetéteket vagy bevilágítókat, és még a kilincsekből is többféle stílus áll rendelkezésre. Így a végeredmény egy szép, minden tekintetben egyedi bejárati ajtó lesz.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU