Egészséges szeretnél lenni? Egyél halat! Persze ehhez kelleni fog a megfelelő eszköz. Horgászbot és horgászbot között azonban rengeteg lehet a különbség. Két igencsak népszerű darab például a spicces és a rakós a típus – de mégsem ugyanannak a két kategóriának ajánlják. A spicces botok például a kezdők, míg a rakós botok a profi versenyzők számára jelentenek inkább remek alternatívát.

A Fishinda spicc- és rakós horgászbotok terén is széles választékot nyújt, de egyéb eszközök beszerzésére is adott a lehetőség – a webáruház mellett pedig okostelefonos applikáció is elérhető.

Spicc horgászbotok kezdőknek

A spicc horgászbotok tehát elsősorban a kezdő horgászok körében népszerűek. Ennek oka, hogy egyszerű a kialakításuk és a használatuk, gyorsan bele lehet jönni a dologba. Általában rövidebb távokra alkalmasak, mivel nincs rajtuk orsó, a zsinór pedig közvetlenül a bot végéhez van rögzítve. Ez a hosszúság körülbelül 2 és 7 méter között változik.

Amennyiben valaki költséghatékonyan szeretne belevágni a horgászatba, és olyan eszközzel, amibe könnyen beletanul, akkor a spicc horgászbot jó alternatíva lesz. Itt ugyanis mindössze pár ezer forintos tételről van szó. Különösebb felszerelés és előzetes tapasztalat sem kell hozzá. Ideális tehát minden “pályakezdő” horgász számára.

Rakós horgászbotok profi versenyzőknek

A rakós horgászbotok már inkább a versenyhorgászok kedvencei közé tartoznak, de azért a tapasztalt “hobbisták” is előszeretettel használják. Nevét onnan kapta, hogy lényegében lehet rakosgatni, a méretét tekintve általában 9-11-13 méter közötti. Ezen típusok nagyon pontosak, és különösen akkor hasznosak, ha sok halat minél rövidebb idő alatt szeretnénk kifogni.

Ezek a botok tehát már egy haladóbb szintet képviselnek. Több kiegészítő felszerelés szükséges hozzájuk, és az áruk is magasabb – de a minőségüket tekintve ár-érték arányban bőven megéri egy tapasztaltabb horgász számára. A befektetett idő, pénz és energia ugyanis gyorsan megtérülhet a halak hatékony kifogásával.

Mi alapján válasszunk, honnan szerezzük be?

A megfelelő horgászbot kiválasztása tehát elsősorban az egyéni igényeinktől függ. Kezdők vagyunk-e, milyen szintet képviselünk, mennyit szánunk rá, és így tovább. Első körben javasolt a spiccel horgászni, majd ha már komolyabbak a szándékaink, vagy akár versenyeznénk is, akkor a rakós bot is megéri a próbát. Itt persze már kelleni fog egy olyan szakmai tudás, hogy pontosan tudjuk, mi mire való és hogyan kell használni az adott eszközöket a készletből.

A beszerzést illetően szerencsére ma már könnyű dolgunk van. A Fishinda webáruházban például egyszerűen kiválaszthatjuk az ideális darabot, majd gyors szállítással hamar el is jut hozzánk a termék. De számos egyéb horgászbot és hasznos kiegészítő is található a széles kínálatban.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU