A ruházkodás az emberi élet alapvető velejárója, amit több mint csupán a testünk elfedésének eszköze. Az általunk viselt ruhák ugyanis jelentős hatással lehetnek általános jóllétünkre, önbizalmunkra, önazonosságunkra.

Filmek, játékok és sport

A póló az egyik legnépszerűbb ruhadarab. Nem véletlen, hisz kényelmes, tartós, és ha mintás változatot választunk, akkor kifejezhetjük valahová való tartozásunkat, vagy épp preferenciáinkat. A RockStore.hu játék és sport ruházat kínálatában számos film, sport és játék elevenedik meg ezeken a ruhadarabokon.

Eredeti, minőségi termékeket kínál a webáruház, ahol a külföldi és hazai rock- és metálzenekarok ruházati termékei mellett a filmes világot kevelők is bátran böngészhetnek.

Egyediség és hangulat

Ha például rajongunk a Disney hőseiért, James Bondért, vagy épp a szuperhősökért, a RockStore.hu-n jó helyen járunk. Minőségi, tartós, eredeti darabokat tudunk itt beszerezni. De hogy ez mégis hogy befolyásolja a hangulatunkat, egészségünket?

Ha kedvencünk képével ellátott ruhát viselünk, az olyan, mintha személyiségünket egy hordható vászonra festenénk. Akár merész árnyalatot viselünk, akár tompa tónusokat, a színek és minták mind-mind elemei az identitásunknak.

És ez az egész nemcsak a stílusról szól, hanem arról is, hogy szó nélkül beszélünk, mutatunk meg valamit magunkról a világnak. És ezt már abban a pillanatban sugalljuk, ahogy belépünk valahova. Már a ruhadarab színe is sok mindent elmond rólunk. A színek, akárcsak az egyéniségünk, lehetnek merészek, élénkek, lágyak és visszafogottak egyaránt.

A minták tekintetében pedig egy-egy ilyen RockStore.hu-n vásárolt póló felér egy vallomással. Kapcsolódási pontot is jelent például egy baráti társaságban, és ami a legfontosabb, hogy elősegíti az önazonosság megélését.

Önazonosnak lenni egészséges

Az önazonosság és az önbizalom személyiségünk két kritikus aspektusa, melyek jelentős befolyással bírnak életünkre. Az önazonosság azt jelenti, hogy az egyén hogyan határozza meg magát személyes jellemzői, tapasztalatai ért értékei alapján. Az önbizalom pedig a saját képességeinkbe és tehetségünkbe vetett bizalomra utal.

Az önazonosság jelentős szerepet játszik abban, hogy hogyan érzékeljük magunkat a társadalomban. A közösség gyakran címkézi az embereket nemük, etnikai hovatartozásuk és más tényezők által. Mi azonban megkérdőjelezhetjük a ránk aggatott címkéket azzal, hogy személyes tapasztalataink és meggyőződéseink alapján határozzuk meg magunkat.

Az önmeghatározáshoz tartozik az öltözködés is, mellyel saját értékeink, meggyőződéseink is kifejezhetők. Önbizalommal telinek és önazonosnak lenni kifejezetten egészséges, segít az akadályok leküzdésében, és a rugalmasság kialakításában. Emellett az ember mentális egészségére is hatással lehet. Ha nem hiszünk magunkban, az szorongáshoz és akár depresszióhoz is vezethet.

Bár egy ruhadarab még nem tesz önbizalommal telivé, de segít az önazonosságban, és így a mentális egészségben is.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU