A strandolás nagyszerű kikapcsolódás nyáron, azonban kicsit több körültekintést igényel összeállítani a pakkot, ha gyerekkel megyünk. Cikkünkben végigvesszük, melyek azok a kiegészítők, amelyek nélkül nem célszerű útnak indulni.

Napozó és strandcipő

Akár kisbabával is kimehetünk rövid időre a strandra, de arra ügyeljünk, hogy ne a legmelegebb órákban történjen mindez. Persze a nagyobbak esetén is jól döntünk, ha megvárjuk a 16 órát az egészség védelmében.

Mindenképp egy lenge, laza ruhát adjunk a gyerkőcre is a fürdőruha fölé, és gondoskodjunk váltóruháról is. Aminek nagy hasznát lehet venni, az a strandcipő, amelyet például a Ruhafalva cipőkínálatából is beszerezhetünk. Itt csak új, jó minőségű lábbelik találhatók: strandcipőt már 20-as méretben is kínálnak, de még 37-es is kapható!

Akár egy medencében fog fürdeni a gyermek, akár egy tó vizében, netán a tengerben, ezt a speciális lábbelit vigyük magunkkal a nyaraláskor!

Sosem tudni, mibe lép bele a csemete, főleg a homokos, sziklás tengerparton. A tóparti fövenyen az éles tárgyak és a forró homok ellen is védekezhetünk strandcipővel. Mivel ezek a modellek csúszásgátló talppal rendelkeznek, a medencés pancsoláshoz is kiválóak. Vidám színekben kaphatók a fent említett webáruházban, pár napon belül házhoz is szállítják őket.

Ugyanitt a napozót, a fürdőruhát, a fürdőnadrágot, a lenge ruhácskát, a trikót és a shortot is megrendelhetjük a gyerekek számára. A házhoz szállítás gyors, mivel minden raktáron van. A méret ismeretében könnyen megtalálhatunk mindent, ami kell, még szín alapján is lehet szűrni a találatokat.

Védelem a tűző nap ellen

A legfontosabb, hogy kellő napvédelemmel lássuk el a gyerekeket és magunkat is. Naptej, napolaj legyen a táskában, a faktorszámra figyeljünk! Célszerű egy sátrat vagy legalább egy leszúrható napernyőt is vinnünk a strandra, ha gyerekkel megyünk, mert nem biztos, hogy találunk árnyékos helyet.

A tűző napot kerüljük – ilyenkor jól tesszük, ha inkább bent a nyaralóban hűsölünk, ha pedig otthonról látogatjuk a strandot, akkor célszerű csak 16 óra körül elindulni. Néhány hűsítő kenőcsöt, napozás utáni krémet is eltehetünk a táskába, nem foglalnak nagy helyet, mi pedig nyugodtabbak lehetünk. Csípések elleni krémekkel is készülhetünk!

Mindig legyen nálunk több liter víz, folyamatosan gondoskodjunk a folyadékpótlásról. Gyerekek számára érdemes lehet idénygyümölcsöket (például barack, meggy, dinnye) is bekészíteni, amiből falatozhatnak, ha megéheznek.

A játékok is fontosak

Természetesen mindenképpen vigyünk játékot is: a vízben való mókázáshoz jó a vízipisztoly, a labda, odakint pedig a tollas, a frizbi vagy akár egy pakli kártya is. Ne hagyjuk, hogy a gyerekek végig a vízben legyenek, néha jöjjenek ki kicsit. Ilyenkor beszélgetés, olvasás vagy rejtvényfejtés is lehet a program.

A strandolás nagyszerű élmény a gyerekeknek. Mi is elengedhetjük magunkat, ha biztosak vagyunk benne, hogy mindent megtettünk a kicsik védelmében: megvan a naptej, a napernyő, a lenge ruha és a strandcipő is.

Kép forrása: ruhafalva.hu

- hirdetés -CBDOAZIS.HU