Sok embernek keseríti meg az életét a pollenallergia, amelynek kellemetlen tünetei lehetnek. Az orrfolyás, a viszkető szem, a duzzadt nyálkahártya, a tüsszögés és az orrdugulás is idetartoznak. Az különbözteti meg a tüneteket a náthától, hogy nem okoz hőemelkedést, sem lázat. 

A pollenallergia tulajdonképpen azt jelenti, hogy a szervezet az ártalmatlan virágport veszélyes anyagként ismeri fel, így természetes védekezőrendszere működésbe lép. A tünetek mindenkinél másképp jelennek meg, a légúti panaszok mellett a bőrön is lehetnek elváltozások. Érdemes tisztában lenni a panaszt kiváltó növények fajtájával és annak virágzási időszakával. 

Azonban ne gondoljuk, hogy le kell mondani a virágok szépségéről az allergiás betegeknek, mert a minőségi, szépen kidolgozott élethű művirág kiválóan tudja helyettesíteni. A Valex Decor Kft olyan selyemvirágokat és műnövényeket kínál nagykereskedések és virágkötészetek számára, amelyeket össze lehet téveszteni az igaziakkal. 

Művirág a dekorációban

A már említett pollenallergián kívül áll még néhány érv amellett, hogy miért jó ötlet élni a műnövények adta lehetőségekkel, amikor dönteni kell a valódi és az utánzat között. A selyemvirágok gyakorlatilag bármikor elérhetőek, nem kell megvárni kedvencünk virágzási idejét. Egész évben lakásunk dísze lehet, vagy akár ajándékba is adhatjuk. 

A műnövényeket nem kell öntözni, ráadásul nem fognak elhervadni sem. Egy kis portalanítás persze nem árt időközönként, esetleg nedves ruhával is le lehet törölni. Ha megunjuk, csak betesszük a szekrénybe, előveszünk más típusút, majd újra visszacseréljük, ha éppen ahhoz van kedvünk. 

Selyemvirág az esküvőkön

A selyemvirág ma már az esküvőkön is jelen van, akár a menyasszonyi csokorban is találkozhatunk vele. Főleg abban az esetben, ha az ifjú pár valamelyik tagja allergiától szenved. Utána eltehetik örök emléknek, nem fog elszáradni és elhervadni sem. Mivel nemcsak szálas selyemvirágok kaphatók, hanem botanikailag pontos, valósághű zöldek, ágak, kitöltők és díszítők is, ezért ezekből gyönyörű ünnepi csokrot lehet összeállítani. 

Az autó dekorációjához is kitűnő választás, de a rendezvény helyszínének feldíszítésében is szerepet kaphat. Asztali díszként is funkcionálhat, amiért különösen hálásak lesznek az allergiás vendégek. Ráadásul bármilyen eseményen megállják a helyüket az esztétikus műnövények. 

A művirágok előnyei

A művirágok népszerűsége egyre csak nő, hiszen egyre több az allergiás beteg. Annak is köszönhető, hogy sokan törekednek a tartós és kényelmes megoldásokra, gondolunk itt a könnyű karbantartásra, illetve a hosszú élettartamra. 

Mivel ma már rendkívül élethű és nagyon pazar műnövények kaphatók, ezért az sem lehet kifogás, hogy csak távoli rokonságban állnak az eredetivel, mert alig lehet őket megkülönböztetni. 

A költséghatékonyság sem egy utolsó szempont, hiszen olcsóbbak is az igazinál, ráadásul jóval tartósabbak. Az egészség pedig megfizethetetlen, úgyhogy a művirágok abszolút befutók a virágok közt.

Kép forrása: valex.hu

- hirdetés -CBDOAZIS.HU