Régészeti leletek utalnak arra, hogy dohánytermékeket már az ie. 3000-es években is használtak Közép-Amerikában. Dohány, vaddohány és egyéb növények füstjét lélegezték be őseink akkoriban.

Európába a dohányzás Kolumbusz Kristóffal érkezett meg, és igen hamar nagyon népszerű lett. Nehéz megmondani, hogy ki készítette az első európai pipát, magukénak mondják a spanyolok, az angolok és a hollandok is, de az biztos, hogy a XVIII. századra már nagyon elterjedt szokássá vált.

A briar gyökeréből

A pipadohány tökéletes élvezetéhez ideális eszközökre van szükség, ehhez kínál a Humidorshop.hu pipákat, tartókat, gyújtókat és számos más tartozékot is. Ezek nagy segítséget jelentenek ahhoz, hogy Ön is megfelelően tudja tárolni a dohányt, és hogy a pipa minőségét és élettartamát is minél több ideig meg tudja majd őrizni. Nem mellesleg pedig ezek segítségével még az egész dohányzási élményt is sokkal tökéletesebbé és élvezetesebbé lehet tenni.

A briar, azaz a hangagyökér igen kedvelt és kiváló alapanyag pipák készítéséhez. Ennek a mediterrán térségben honos cserjés hangának a gyökeréből elsőrangú pipákat lehet készíteni. A megfelelő briar legalább 50 éves, nagyon tömör és sűrű, ez teszi ideálissá a feladatra, s a végeredmény mindig egy nagyon tartós, jó ízű, csodaszép, kellemes tapintású és garantáltan egyedi kinézetű, nem mindennapi darab lesz.

A forma és a funkció tökéletes egysége

A Savinelli márka bizonyára egyetlen pipás számára sem ismeretlen. A mai napig családi kézben van a cég, és napjainkban vitathatatlanul Olaszország egyik vezető pipagyártója. Aki kifejezetten szereti a kuriózumokat, annak egy Savinelli Miele pipa a gyűjteményének kiemelt darabja lehet. Hibátlan briar felhasználásával készítették, mézzel ízesített kazánnal. Már a megjelenésében is csodás a magasan polírozott mézarany felületével. A Humidorshop.hu gazdag pipaválasztékában természetesen ezt és a Savinelli márka más remek termékeit is meg tudja vásárolni minden minőségi terméket kereső pipás.

Achille Savinelli nyitotta meg Milánóban az első dohányáru és kiegészítő üzletét 1876-ban, ahol saját tervezésű pipáit árusította. Remek érzékkel vette észre, milyen nagy jövő előtt áll a briar. Unokája, Achille Jr. alapította 1948-ban a gyárat, és át is helyezte a cég központját Varese-be. Azóta is a forma és a funkció tökéletes elegyét jelenítik meg a Savinelli pipák. Ma Giancarlo Savinelli vezeti a családi kézen lévő vállalatot, folytatva a családi hagyományokat. A Savinelli Dry System remek innováció, az így készített pipák száraz és hűvös füstöt garantálnak anélkül, hogy a használójának filtert kellene alkalmaznia.

Elegáns és eredeti

A Savinelli márka elegáns és eredeti termékei minden különleges gyűjtemény féltve őrzött darabjai. Használni is élvezetes őket, ám ajándéknak is kiválóak számos alkalomra. A Humidorshop.hu webáruházban a gyár termékeinek igen gazdag kínálatából válogathat.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU