Az MDDÜ és Rossana Orlandi közös inkubációs programjában öt gyártó-tervező páros vett részt. A program célja innovatív, magas minőségű termékek létrehozása, amelyek a magyar kulturális örökséget is tükrözik és a magyar alapítású cégek üzleti sikereit segítik elő.

Innováció és tradíció egyensúlya

A programban való részvételre számos pályázó jelentkezett, és a szakmai zsűri öt párost választott ki. A kiválasztásnál fontos szempont volt a magas minőség, az innováció és a kulturális értékek harmonikus ötvözése.

Rossana Orlandi szakmai mentorálása

A programban Rossana Orlandi, a design világának ismert alakja, kurátori és mentoráló szerepet tölt be. A program célja a hazai designipar és gyártói bázis erősítése, valamint a nemzetközi piacra való belépés elősegítése.

Projektek bemutatása és célok

A résztvevő párosok projektjeit a 360 Design Budapest kiállításon mutatták be. A projektek között szerepel a geometriai formákkal játszó Átló bútorcsalád, a kinetikus mozgású csillárkollekció, a tengerben csiszolt köveket idéző designpanelek, a Budapesti hídkat ihlető Pontum bútorok és a magyar mondabeli lényeket megjelenítő belsőépítészeti elemek.

A program hatása és jövőbeli tervek

A közös munka már elkezdődött, és az MDDÜ gyárlátogatásokkal követi a folyamatokat. A program végéig, 2024 márciusáig a cél a nemzetközi piacon is versenyképes, fenntartható és innovatív termékek megalkotása. Az MDDÜ a programmal az ágazat exportképességének növelését és a nemzetközi piaci lehetőségek bővítését tűzte ki célul.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU