A tökéletes ruhatár illik az életstílusához. Olyan ruhadarabokat helyezzen előtérbe, amelyekben kényelmesen érzi magát és szívesen hord. Ha gardróbja tele van elegáns és parti ruhákkal, de utoljára két éve járt társasági eseményen, akkor az biztosan nem működőképes, és változtatásra szorul. Szóval, milyennek kell lennie az ideális gardróbnak, és hogyan kell létrehozni? Tanácsot adunk Önnek.

Az ideális ruhatár az esztétikai érzéket tükrözi

A ruhatára egyes elemeit többféleképpen lehet kialakítani, ugyanakkor zökkenőmentesen kell együtt működniük. A gardróbjának olyan színpalettát kell tartalmaznia, amely közel áll Önhöz. Nyugodtan építhet bele érdekes szabású vagy mintázatú ruhadarabokat is. Míg a semleges színpaletta az esetek 90%-ában megfelelő, ha azonban az Ön stílusa bohókás és különc, akkor Önnek merészebb színekre és mintákra lesz szüksége. Azonban tükrözniük kell a személyiségét, és nagyszerűen kell éreznie magát bennük. A magas minőség ebben az esetben is fontos szempont. A minőségi anyagok és a jó dizájn olyan dolgok, amelyekben nem szabad kompromisszumot kötni. Ez biztosítja, hogy ruhatára több évig kitartson. Az üzletek bő kínálatában biztosan rátalál a stílusához illő minőségi ruhadarabokra. Egy olyan ruhatár felépítése, amivel teljesen elégedett lesz, nem egy hétvégi program, hanem évekig is eltarthat. Ezt vegye figyelembe, mert különben rengeteg felesleges vásárlással és még több frusztrációval járhat.

Tervezze meg ruhatárát

Gyűjtsd össze az összes ruhát és kiegészítőt, amit el tud magán képzelni. Lát benne közös vonásokat? Valószínűleg igen. Ez a fő irány, amellyel dolgoznia kell majd. Először is összpontosítson az életstílusához illő, valóban hordható darabokra. Tartogassa a szép estélyi ruhát későbbre. Különféle divatblogokból is meríthet ihletet. Egy divatblog nem csak arról ad képet, hogy jelenleg mi a trendi, hanem arról is, hogyan lehet a dolgokat egymással kombinálni, és melyek az időtlen darabok. Átlapozhatja a szórólapok akciós ajánlatait, köztük a miskolci akciós újságok kínálatát is, ahol számos ruhadarabra lelhet kedvezményes áron.

Határozza meg stílusát

E vizuális kísérlet után érdemes megpróbálni szavakba önteni, hogyan nézne ki a tökéletes ruhatára. Írja le életstílusa jellemzőit, helyzeteit, eseményeket, színeit, öltözködési típusait és jelzőket, amiket a ruhájához szeretne társítani – minimalista, praktikus, minőségi, színes, semleges, nőies, réteges, sportos stb. Dolgozz ezekkel a jellemzőkkel. Az ízlés és az esztétika az életkor előrehaladtával sokkal határozottabbá válik. Például természetes, hogy 14 éves korától vonzódik bizonyos színek felé, de ez nem jelenti azt, hogy egész élete alatt ugyanabban a stílusban kell öltözködnie. Rocker vagy bohókás stílus, crop topok, miniszoknyák, széles farmernadrágok, tornacipők, magassarkúk – valószínűleg már mindegyiken keresztülment, de most már tudja, mit nem venne fel soha többé. Kísérletezzen és találja meg az Önhöz illő darabokat, és érezze jól magát bennük. Átlapozhatja az Aldi Debrecen akciós újságok hasábjait is, ahol számos stílusos ruhadarabra bukkanhat kedvező áron.

Válogassa át jelenlegi ruhatárát

Ezen a ponton nehéz döntéseket kell hozni. Kezdésként készítsen egy kupacot olyan dolgokból, amelyekről nem akar lemondani, egy második kupacot „talán”, a harmadikba pedig rakjon olyan dolgokat, amelyeken túladna. Ha felújítja a ruhatárát, próbáljon meg ellenállni annak, hogy mindent megtartson, ugyanakkor legalább azoktól a dolgoktól szabadulj meg, amiket már több mint 2 éve nem hordott. Ezenkívül szabaduljon meg minden olyan ruhadarabtól, amelyek elhordottak, vagy rossz állapotban vannak és nincs ésszerű remény a javításukra. Ezután rendezze gardróbját kategóriák – nadrágok, szoknyák, ingek, ruhák és színek szerint is. Ezzel az egyszerű lépéssel azonnal rendezett, könnyen áttekinthető és tiszta hellyé változtathatja szekrényét, ahol valóban megtalálhatja a ruháit, így gyorsan és egyszerűen hozhat létre új ruhakombinációkat.

Ne vegyen olyat, amit nem tud párosítani legalább 5 másik darabbal

Ellenkező esetben egy olyan szekrényben ragad, amely tele van ruhákkal, amelyek önmagukban is csodálatosak lehetnek, de nem passzolnak a szekrénye többi darabjaival. Tehát állandóan a rettegett „nincs mit felvennem” állapotban marad. Amikor egy új ruhadarab vásárlásán gondolkodik, gondolja át, mely darabokkal tudja majd otthon kombinálni. Az is fontos, hogy ne kössön kompromisszumot a minőségben. Ha lehetséges, ne vegyen szintetikus anyagot. Minden vásárlás előtt kérdezze meg magát, hogy van-e hol viselni ezt a darabot, és 100%-ban megfelel-e szabványainak és minőségi követelményeinek.

Ideális cipőt vásárolni hasonló módon. Fogadjon egy klasszikus üzletre, ahol rengeteg cipőstílus közül válogathat akár a bolt e-shopjában, akár hagyományos üzletében.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU