Képzeld el, amint belépsz az álom fürdőszobádba: mi fogad? Kellemes meleg, friss illat, puha törölközők? Vagy talán egy pezsgőfürdő, ahol elmerülhetsz a gondok elől? A tökéletes fürdőszoba nem elérhetetlen álom, csupán némi tervezést és odaadást igényel.

A Merkbau Fürdőszobaszalon Szegeden szolgáltatásait úgy alakította ki, hogy inspirációt és segítséget nyújthasson neked a tervezés folyamata során. De hogyan is kezdj neki?  

 

  1. A szaniterek típusa

Kezdd azzal, hogy elgondolkodsz, mit szeretnél kihozni a fürdőszobádból. Mennyire fontos a kényelem? A funkcionalitás? A stílus? Gondold át, mennyit időt töltesz ebben a helyiségben, és hogyan szeretnéd érezni magad ott. A frissítő zuhanyt kedveled inkább vagy a stresszoldó habfürdőzéseket? Milyenek a helyiség térbeli adottságai? Ma már kiváló kompromisszumok léteznek e téren. Helytakarékos kádak, mély tálcás zuhanyzók közül is választhatsz. De akár meg is építhetitek a számotokra megfelelő zuhanyzót.  

 

  1. A fürdőszoba stílusa

A szaniterek stílusa meghatározza a fürdőszoba hangulatát. Válassz egy stílust, ami tetszik, és tartsd szem előtt a harmóniát a burkolatokkal és a berendezésekkel. 

  • Modern stílus: Letisztult formák, geometriai minták, króm felületek. Ideális választás, ha a minimalizmust és a modernitást kedveled. 
  • Klasszikus stílus: Díszesebb szaniterek, meleg színek, arany vagy bronz kiegészítők. Ha a klasszikus eleganciát kedveled, ez a stílus tökéletes választás. 
  • Rusztikus stílus: Természetes anyagok, mint a fa és a kő, meleg színek, kovácsoltvas kiegészítők. Teremts meghitt hangulatot a fürdőszobádban! 
  • Skandináv stílus: Letisztult formák, világos színek, fa és természetes anyagok. Ha a letisztult, modern stílust kedveled egy kis skandináv hangulattal fűszerezve, ez a stílus ideális. 

 

  1. A burkolat kiválasztása

A burkolatok kiválasztása igazi varázslat. A csempék, padlólapok és márványok rengeteg színben, mintában és stílusban kaphatóak. Válassz olyat, ami illik a szaniterekhez és a megálmodott hangulathoz. A falra választhatsz klasszikus fehér csempét, modern mintás csempét, 3D csempét vagy akár díszes mozaikot is. 

A padlólapoknak strapabírónak és vízállónak kell lenniük. Választhatsz csúszásgátló felületű padlólapot, meleg színű kőlapot, vagy akár modern betonhatású burkolatot is. Ha a hidegburkolatok között nem találsz szimpatikusat, érdemes lehet körülnézned a melegburkolatok között is. Számos fürdőszobába is alkalmas SPC és vinyl padló közül választhatsz!

 

  1. Látványterv a tökéletes összképért

Egy jó látványterv segít elképzelni a végeredményt, és még a kivitelezés előtt finomhangolni a terveidet. A Merkbau szakértői kérésedre elkészítik a helyiség látványtervét, és segítenek a felmerülő problémák megtalálásában, hogy ezeket még a tervezés időszakában megoldhassátok. Ezután már könnyedén meghatározhatjátok a szükséges anyagköltséget.  

 

  1. Költségvetés: Tervezz okosan!

A fürdőszoba felújítása nem olcsó mulatság. Légy reális az elvárásaiddal és a lehetőségeiddel. Készíts pontos költségvetést az anyag és munkaköltségekről, és kalkulálj tartalékokkal a váratlan kiadásokra. Légy türelmes, és bízz a szakemberekben. A végeredmény kárpótolni fog minden fáradozásért. 

 

- hirdetés -CBDOAZIS.HU