Valószínűleg mindannyian egyetértünk abban, hogy a konyha az egyik legnagyobb jelentőségű helyiség a lakásban. Elvégre itt kezdjük a napunkat, amikor megisszuk az első kávénkat, itt beszélgetünk a családtagjainkkal és persze itt készítjük el a fogásokat, melyeket sok esetben itt is fogyasztunk el.

Ahhoz, hogy a konyhánk minden tekintetben megfeleljen az elvárásainknak, nélkülözhetetlen, hogy a megfelelő bútorokkal rendezzük be. A bútorok mellett azonban legalább ennyire fontosak a konyhagépek is.

Ne aggódjunk, ha még nem rendelkezünk velük, a MÖBELIX webshopjában kapható konyhagépek között ugyanis könnyen rátalálhatunk azokra, amelyekre szükségünk van. Melyik az a három, amit első körben érdemes beszerezni? Mostani cikkünkben kiderül a válasz.

Sütő és főzőlap

Mindenekelőtt egy megfelelő teljesítményű sütőre és egy főzőlapra lesz szükségünk ahhoz, hogy az ételeket el tudjuk készíteni. A sütő alkalmas ugyanis a sült ételek – például húsok, köretek – elkészítésére, a főzőlapon pedig az olajban történő sütés mellett párolhatunk, főzhetünk vízben és akár piríthatunk is. 

A sütő és a főzőlap klasszikus módon összetartozik, azaz úgy is fogalmazhatunk, hogy a kettő tulajdonképpen egy készülék, és a főzőlap a sütő felső részén található. Manapság azonban találunk különálló megoldást is, ami azt jelenti, hogy a kettő két készülék formájában külön is beszerezhető.

Ez lehetővé teszi, hogy két különböző helyen helyezzük el őket a konyhában, a főzőlapot mondjuk az egyik alsó szekrényben, a sütőt pedig kicsit feljebb az egyik beépíthető konyhaszekrényben.

Hűtő fagyasztóval

Számos olyan élelmiszer van, ami hűtést igényel, ilyen például a tej, illetve a különböző tejtermékek vagy húsok. Sok esetben pedig nemcsak hűteni kell az ételeket, hanem le is kell fagyasztani őket. Például ha mirelit ételeket, fagyit, jégkrémet vásárolunk vagy ha nagyobb adagot készítünk valamelyik fogásból és azt, amit nem fogyasztunk el, el szeretnénk tenni későbbre. Ahhoz, hogy ezt gond nélkül, kényelmesen meg tudjuk tenni, szükség van hűtőre és fagyasztóra is.

Páraelszívó

Főzés során nagy mennyiségű pára tud képződni, ami bekerülve a légtérbe megemeli a levegő páratartalmát. Ez nem szerencsés, hiszen a sok pára kedvez a penészesedésnek, ami a legkülönfélébb helyeken is ki tud alakulni. Ennek elkerülése érdekében célszerű egy páraelszívót is elhelyezni és rendszeresen használni.

Nehezen lehetne megkérdőjelezni azt az állítást, miszerint a konyhabútorok kialakítása nagymértékben meghatározza, hogy a konyhában töltött idő mennyire lesz kényelmes és örömteli.

Ugyanakkor a bútorok mellett a különböző konyhagépek megléte is fontos, bizonyos feladatokat ugyanis csak azokkal tudunk elvégezni. Tipikusan ilyen például az ételek sütése, főzése, az élelmiszerek hűtése, valamint a konyhában keletkezett pára elszívása. Ezeknek a gondos kiválasztásáról és beszerzéséről se feledkezzünk tehát meg!

- hirdetés -CBDOAZIS.HU