A selymes, puha tapintású bőr titka a hidratáltság. A víz éltető elemünk, mely nélkül az egészséges megjelenés sem létezhet. Miután bőrünk kültakaróként védelmi funkciókat is ellát a külső káros hatásokkal szemben, így megóvása fontos szempont.

A különböző bőrápolási rutinok mellett az idő múlásával már egyéb eljárások alkalmazására is szükségünk lehet. Az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító és bőrmegújító kezeléseivel sokáig friss és üde lehet bőrünk. Az ablatív és non ablatív beavatkozások kíméletes módon képesek a bőr regenerálására. Természetesen a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás ettől függetlenül is kiemelt jelentőségű, ennek pedig pontos okait cikkünkben gyűjtöttük össze.

Mitől lesz hidratált a bőr?

Bőrünk megfelelő hidratáltságának eléréséhez használhatunk különböző arckrémeket, melyek víztartalma magas, de sose feledkezzünk meg naponta legalább 2 liter folyadék elfogyasztásáról! Kulcsfontosságú ez nemcsak bőrünk, hanem általános egészségünk szempontjából is. A hidratált sejtek garantálják a szervezet hatékony működését, így képesek felszívni és megtartani a tápanyagokat, valamint az anyagcsere folyamata is gördülékeny marad. 

Miután a vízmolekulák képesek a vizet megkötni a bőrben, így elkerülhető annak kiszáradása, repedezése. Mindez pedig hozzájárul ahhoz, hogy bőrünk legfelső rétege megfelelő gátat képezzen az UV-sugárzással, káros anyagokkal szemben. Főként a nyári időszakban szükséges még több vizet fogyasztanunk, hiszen ekkor többet tartózkodunk a szabadban, és több káros hatás érhet bennünket.

Esztétikus megjelenés

A védelem mellett az egészséges és hidratált bőr esztétikai szempontból is fontos mindannyiunk számára. A megfelelő víztartalmú bőr rugalmas és sima felületű, fiatalosabb, és kevésbé van esélye a ráncok és finom vonalak megjelenésének. Az öregedési folyamat is lassabban indulhat be azoknál, akiknek hidratált a bőre. 

Bár számos egyéb ok is befolyásolja azt, hogy mikortól kezdenek el megjelenni a ráncok, mégis az egyik fő elem a bőr víztartalma. Amikor optimális mennyiségű folyadékbevitel történik, bőrünk szinte megújul, kivirul. Színe és textúrája is élénkebbé válik, sőt a sminkünk is tartósabb lesz ennek hatására.

Kiegészítő kezelések

Megállapíthatjuk, hogy a hidratált bőr alapvetően a megfelelő mennyiségű vízfogyasztással érhető el. Azonban egyéb kiegészítő rutinokat is be kell építenünk mindennapjainkba, hogy biztosítsuk szervezetünk tökéletes működési feltételeit. 

Használjunk hidratáló bőrápolási termékeket, krémeket, arc- és testápolókat! Emellett pedig kerüljük az olyan szárító hatásokat, mint például a túl forró zuhany, mely alaposan kiszárítja a bőrt. Mindig óvjuk napvédő krém használatával bőrünket az UV-sugárzás káros hatásaitól!

A bőrápolási rutinunk kiegészíthető professzionális kezelésekkel is, melyek segítenek lassítani az öregedés jeleit, és használatukkal sokáig fiatalos lehet bőrünk. Az ablatív és non ablatív kezelések kíméletes módon őrzik meg szép külsőnket.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU