A Burger King tovább bővíti magyarországi hálózatát: az országban a 57., Zalában pedig a második éttermét nyitotta meg Nagykanizsán. A Fusion Zrt. által üzemeltetett lánc legújabb egységét a belvárosban helyezték el, ahol több mint 30 munkavállaló kezdett el dolgozni.

Beruházás részletei

Az étterem fejlesztése 2023 júliusában kezdődött, és a közel egymilliárd forintos beruházással megvalósult egység 302 négyzetméter alapterületű, 90 négyzetméteres terasszal és autós kiszolgálási lehetőséggel bír. Különlegessége, hogy az országban elsőként kapott meg egy új belső dizájnt.

A vállalat szerepe és jövőképe

Sümegi László, a Fusion Zrt. elnöke szerint Nagykanizsa választása stratégiai döntés volt, tekintettel a város regionális szerepére és az elmúlt években tapasztalt jelentős tudományos és gazdasági fejlődésére. A Burger King globálisan is jelentős szereplő, több mint 360 ezer munkavállalót foglalkoztat világszerte 18 700 étteremben, ahol naponta közel 16 millió vásárlót szolgálnak ki.

Gazdasági teljesítmény

A Fusion Zrt., amely a Burger King mellett más étteremláncokat is üzemeltet, 2022-ben 40,4 milliárd forintos árbevételt realizált az előző évi 26,8 milliárd forint után. A cég nyeresége azonban 2,9 milliárd forintra csökkent a 2021-es 3,3 milliárd forintról. Jelenleg összesen 1700 embert foglalkoztatnak.

Az új étterem megnyitása nemcsak a Burger King hazai terjeszkedési stratégiájának része, hanem jelentős munkahelyteremtő és gazdasági hatással is bír a helyi közösségre. Az étterem a tervek szerint a nagykanizsai lakosok és a városba látogatók számára is vonzó úti cél lesz.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU