A tavaszi-nyári szezon jellemzően a lakásfelújítások kedvelt időszaka, hiszen nem elég, hogy ekkor mi magunk is jelentősen megnövekedett energiával, tettvággyal rendelkezünk, de még a természet is a segítségünkre lesz. 

Talán nem meglepő, de minden hamarabban és gyorsabban szárad, így sokkal könnyebb lesz bevállalni a felújítást, hiszen jóval kevesebb időt vesz majd igénybe. Ugyanakkor mégis sokszor azt tapasztaljuk, hogy a felújítók és az otthonteremtők hajlanak arra, hogy megúszósra vegyék a figurát. Pedig aligha tehetnének ennél rosszabbat. Mai cikkünkben meg is mutatjuk, hogy mire gondoltunk!

Az alapoknál kell kezdeni!

Amennyiben úgy határozol, hogy a padlóval is szeretnél valamit kezdeni, akkor mindenképpen a Bíborfesték Üzletház aljzatkiegyenlítőjével kezdd a sort! Ha ugyanis egyenetlen felületre szeretnéd letenni akár a parkettát, akár a járólapot, az rengeteg bosszúságot fog neked okozni.

Kezdve azzal, hogy minden bútor el fog akadni, nehezebb lesz a takarítás, hiszen a mélyedésekben meg fog ülni a por és a kosz, illetve a burkolóanyagok élettartama is jelentősen megrövidül. És akkor még az esztétikai okokat nem is firtattuk.

Éppen ezért érdemes a fent említett festékszaküzletben is széles választékban kapható aljzatkiegyenlítőt mindenképpen a sor elejére venni a teendőink hosszú lajstromán. Mert mit is csinál ez az anyag? Nem kisebb szerepet tölt be, mint kisimítja, elegyengeti a különböző helyiségek talaját. Sőt, mivel önterülő, ezért nem is kell beleavatkozni a folyamatba. Persze rásegíteni lehet, mégpedig a megfelelő szellőzéssel. Ezzel fogod ugyanis biztosítani azt, hogy valóban kellően, és gyorsan megszáradjon az anyag.

Mindig számolj a lehető legpontosabban!

Egy felújítás vagy építkezés mindig költséges, éppen ezért fontos, hogy odafigyelj arra, hogy mindenből valóban csak annyit vegyél, amennyi feltétlenül szükséges. 

Így az aljzatkiegyenlítőnél is hasznos, ha tudod, hogyan kell számolni: az adatokat általában kg/négyzetméter/milliméter paraméterek mentén mozognak. Ez annyit jelent, hogy megtudod, hogy ha adott mm vastagságot szeretnél a talajon, akkor egy négyzetméterre hány kg anyag kell, hogy jusson.

Persze nem muszáj mindezt neked egyedül kiszámolni, hiszen a Bíborfesték üzletház szakemberei készséggel állnak a rendelkezésedre. Minél kevesebb felesleggel dolgozol, annál sikeresebbnek nyilvánítható a felújítási projekted.

Ne spórolj!

Ha valamin nem szabad spórolni, hát az az otthonod. Mivel egy-egy tatarozás is akár évekre megoldhatja a jelenlegi problémáidat, ezért semmiképpen sem ildomos kihagyni fontos fázisokat, vagy olyan alapanyagot rendelni, ami kétes eredetű.

Vásárolj megbízható helyről, olyanról. Ahol prémiumminőségű anyagok várnak rád, és így biztosra mehetsz azt illetően, hogy az otthonod is a legjobbaknak részesül!

- hirdetés -CBDOAZIS.HU