Évtizedekkel ezelőtt még annak örültek a nagyszüleink és a szüleink, ha egyáltalán tudtak bútort venni, nagy választékról, stílusirányzatokról még a legvadabb álmaikban sem ábrándoztak. Cserébe volt viszont tengernyi idejük, lassabb életük, és nagyságrendekkel kevesebb inger érte őket. Aztán a világ változott, a technológia fejlődött, az információ pedig központi elemévé vált az életünknek.

Így aztán bárki, aki épp az otthonteremtés kellős közepén találta magát, milliónyi döntéshelyzet előtt toporgott: milyen stílusú legyen az otthon, milyen színek domináljanak, asztalossal készíttessen bútort, vagy vásároljon lapra szerelt változatot? Ez és még megannyi másik kérdés feszítette az amúgy is pattanásig feszült idegszálakat. Így aztán elérkezett az ideje annak, hogy újragondoljuk, mit is akarunk a világtól!

Nyugalmat, csendet és több időt!

Számtalan stílus mellett a japandi stílus kezd egyre népszerűbbé válni a Prémium bútoráruház nappali részlegének látogatói között is. Nem véletlenül!

Ez az újfajta stílus ugyanis a japán minimalizmust és a skandináv funkcionalizmust ötvözi, így a letisztultság azzal párosul, hogy minden gördülékenyebben történik ezekben a szellős otthonokban. Teljesen jól behatárolható jellemzői vannak ennek a stílusnak, és igyekszünk most dióhéjban összefoglalni a lényegét:

  • A színeket illetően a föld színei, a semleges árnyalatok dominálnak, így semmilyen hivalkodó, zavaró színnel nem kell bajlódni.
  • A bútorok természetes anyagokból készülnek, műanyagnak se híre, se hamva. Ami pedig a mennyiséget illeti, csak a legszükségesebbek kerülnek a helyiségekbe. Így válik lehetővé az, hogy átlátható, letisztult és szellős otthonok kerülnek kialakításra.
  • Amikor már minden szín és bútor a helyén van, akkor jöhet a dekoráció. Ám itt sem kell nyüzsgésre számítani, itt semmi helye sem lesz a színes-szagos smukkoknak. Egy-két, funkciót is betöltő tárgy kerül csak be az otthonokba, még a falra is csak mértékkel kerülnek képek.

Ez a japandi stílus pedig utat nyit a jelenlét, a lassabb élet felé.

Amikor hazaérve le tudsz csendesedni…

Az bizony aranyat ér, hiszen a külvilágban járva-kelve milliónyi inger ér minket. Gondoljunk csak a munkahelyekre vagy az iskolákra, ahol tengernyi információ ömlik ránk, és akkor még az okostelefonok és a közösségi portálok nyughatatlanul pörgő világából érkező ingerekről nem is tettünk említést.

Ha még az otthonunkból is ez a hangzavar üvölt, akkor egész egyszerűen képtelenek leszünk arra, hogy lehiggadjunk, lecsendesedjünk, megérkezzünk.

Lassabb élet, minőségibb élet!

A lassabb így válik minőségibbé. Kevesebb bútort vásárolunk, ám jobb minőségben. Kevesebb tárgy vonja el a figyelmünket, így jobban tudunk a lényegre koncentrálni. Lassítunk, lélegzethez jutunk, és végre úgy érezzük, annak tudunk időt szentelni, aminek igazán szeretnénk. 

Bárki aki úgy érzi, torkig van a rohanással, az kezdjen lakberendezési projektbe: vár ránk a japandi stílus és vele együtt egy élhetőbb világ!

- hirdetés -CBDOAZIS.HU