A legtöbbünk reggelente ugyanolyan természetességgel nyúl a szempillaspirálért, mint a fogkeféért, ami egyáltalán nem meglepő, mivel pillanatok alatt képes “felöltöztetni” és nyitottá tenni a tekintetünket.

No de az üzletek vagy a webáruházak kínálata ma már olyannyira széles, hogy egyre nehezebb kiválasztani a megfelelőt. Ezért is gonoltunk arra, hogy a mai cikkünkben segítségképpen adunk néhány hasznos tanácsot.

Gondoljuk végig, hogy mik az igényeink!

Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy csak azért használunk szempillaspirált, hogy a szemeink természetes alakját kihangsúlyozzuk, vagy szeretnénk elkápráztatni mindenkit a gyönyörű pilláinkkal?

A válasz nagyban befolyásolja majd, hogy milyen típusú is az a sminktermék, amely valóban kielégíti majd az igényeinket. Az utóbbi esetében például kifejezetten jó választásnak bizonyulhat a DOUGLAS Benefit Cosmetics kínálatában is kapható Badgal Bang! Waterproof Mascara, amely egy vízálló és dúsító szempillaspirál.

Továbbá jó ötlet az is, ha alaposabban is felmérjük az életstílusunkat. Hiszen abban az esetben, ha pörgősebb életet élünk, akkor a sminkünk bizony nem kenődhet el, miközben rohanunk a munkába, vagy nem hagyhat sötét karikákat, ha megizzadunk, vagy megdörzsöljük a szemeinket. A fentebb már említett Badgal Bang! a Benefit Cosmetics-től ennek a kitételnek is abszolút megfelel. 

Vegyük figyelembe a pilláink állapotát!

Abban az esetben, ha extra hosszú pillákkal áldott meg a sors minket, akkor biztosan nem lesz szükségünk hosszabbító hatású spirálra.

Amennyiben viszont a szempilláink rövidek és ritkák, illetve smink nélkül a szemeink jellegtelennek és szomorúnak tűnnek, akkor érdemes olyat választani, ami nem csak volument ad és hosszabbít, hanem ápol és erősít is egyben.

Mi a helyzet a színeket illetően?

Bár a mindennapokra a klasszikus fekete és a barna jelenti a legideálisabb választást, de a szempillaspirálok manapság már rengeteg nagyszerű színben érhetők el, így bátran lehet kísérletezni velük.

Persze azért mindeközben nem árt figyelembe venni azt, hogy milyen színű is a bőrünk, a hajunk és a szemünk környéke. Ha például az esetünkben ezek nagyon világosak vagy sápadtak, akkor nyugodtan kísérletezhetünk bronzos árnyalatokkal.

Ügyeljünk az összetételre!

A modern szempillaspirálok formulájának alapját a legtöbb esetben a viaszok és a ásványi vagy növényi olajok adják, de akadnak olyan márkák, amelyek vegyi összetevőket is használnak. Ezek pedig az erre érzékenyeknél allergiás tüneteket produkálhatnak. 

Ezért is szeretnénk a cikk befejeztével mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy a vásárlás előtt mindig alaposan ellenőrizze, hogy adott termék milyen allergéneket tartalmaz. Vagy, ha nem szeretnénk kockáztatni, akkor választhatunk alapvetően hipoallergén szempillaspirált is.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU