Olykor talán meggondolatlanul vágunk bele a költöztetésbe, mert alábecsüljük a folyamat hosszát és nehézségét, ez pedig kellemetlen helyzeteket szülhet. Ahhoz, hogy ezt elkerülhessük, érdemes alaposan megfontolni a menetrend kialakítását.

Minden könnyebb, ha jó kezekben vagyunk

Amikor költözésre készülünk, sok esetben csak halogatjuk a tervezést és a teendők összeállítását, mert titkon tudjuk, hogy ez a feladat bizony feladhatja a leckét. Nem mindig célravezető az utolsó pillanatra hagyni a szervezést, vagy megkérni a szomszédokat, barátokat, hogy segítsenek a cipekedésben és pakolásban. A költöztetés akkor a leghatékonyabb, ha együttműködünk egy tapasztalt és korrekt költöztető céggel.

Manapság bőven találunk a piacon ilyen profillal működő cégeket, azonban elővigyázatosnak kell lennünk, mert jelentős részük nem rendelkezik megfelelő szaktudással ahhoz, hogy sikeresen menedzseljen egy költöztetést. A Visszuk.hu csapata a legmegbízhatóbb vállalatok közé tartozik. Ügyfeleik remek eredményekről számolnak be, valamint szakképzett munkatársaik és rendszeresen karbantartott gépparkjuk megerősítésként szolgál arra, hogy egy valóban kiváló céggel van dolgunk. 

Ezekre készülj fel!

A költöztetést úgy teheted gördülékenyebbé, ha aktívan részt veszel az előkészületekben. Ez azt jelenti, hogy érdemes szekciókra bontva pakolni, majd ezeket a dobozokat felcímkézni, hogy jobban átlássuk a holmijainkat. A csomagolóanyagokról is gondoskodni kell, az értékes tárgyakat vagy elektronikai eszközöket ajánlott buborékfóliába vagy akár pokrócba tekerni.

A cég munkatársai a lakossági költöztetésre optimalizált teherautóval érkeznek majd, mely egy nagyjából 3,5 tonnás járművet jelent. Így a parkolóhelyről sem feledkezhetünk meg, hiszen senki sem akarja a napot efféle bonyodalommal kezdeni. 

Nem lőhetünk mellé, ha értesítjük a lakóközösség tagjait a várható költöztetésről, mivel a folyamat zajhatásokkal járhat, ezért megzavarhatja az ott élők nyugalmát. Na és persze legyen nálunk kitartás, energia és némi jókedv! Ezeknek sokszor nem szentelünk elég figyelmet, pedig nagyban befolyásolhatják a költöztetést. 

A költöztetés menete

Az árajánlat általában egyedileg, az adott körülményekhez igazítva születik meg. A választott cég rendszerint elérhetővé tesz egy ajánlatkérő űrlapot a weboldalán, mely kitöltése után a vállalat munkatársai felveszik velünk a kapcsolatot.

Ekkor lehetőségünk nyílik alaposan átbeszélni a részleteket, hogy a költöztetés napján a lehető legtöbb információ birtokában lehessünk. Fontos, hogy az együttműködés akkor a leggyümölcsözőbb, ha mi is megteszünk mindent azért, hogy a költöztetők zavartalanul végezhessék a munkájukat.

Az esetek többségében a végösszeg óradíj alapon kerül elszámolásra, mivel így garantálható, hogy a tényleges munka díját tüntetik fel a számlán. Találd meg te is a számodra legszimpatikusabb céget, hogy együtt eredményesen oldhassátok meg a költöztetést!

Kép forrása: visszuk.hu

- hirdetés -CBDOAZIS.HU