A pizzát mindenki szereti, így minden összejövetelen nagy sikert arat, különösen, ha házilag sikerül elkészíteni a ropogós lepényt a vendégek szája íze szerinti feltétekkel, viszont az éttermekben megszokott gyorsasággal, hogy ne kelljen sokat várni rá.

Sokan próbálkoznak otthoni körülmények között is a sütéssel, de a legjobb receptek ellenére sem lesz teljes a siker, ugyanis a tökéletes állag eléréséhez a háztartási sütők által biztosított legmagasabb hőfoknál is többre van szükség. 

De szerencsére a Grillplaza.hu Alfa Forni kemencéi minden tudnak, amit tudniuk kell, így 90 másodperc alatt is elkészítheted az igazi olasz pizzát, ahogyan szereted. Mit tudnak ezek a kemencék, mi a titok? És akkor is ilyen hatékonyak, ha egy családi vagy baráti összejövetel alkalmával sok éhes szájat kell megetetni?

Étteremben, utcán és otthon

Az olaszok és a világ első számú street foodja, a pizza kicsik és nagyok körében a világ minden táján népszerű, hiszen nemcsak egyszerű, de rendkívül változatosan is készíthető. Ráadásul nem csupán szeletben az utcán, vagy dobozból az irodában vagy egy bulin, hanem akár egy elegáns étteremben is fogyasztható, késsel-villával is. 

Egyszerűségét látva talán Te is próbálkoztál már az otthoni sütőben pizzát készíteni, de a tökéletes recept és a minőségi hozzávalók ellenére is kudarcot vallottál, vagy legalábbis meg sem közelítette az általad kreált lepény állaga az eredetiét. 

Megnyugtatunk, nem veled van a baj, a tökéletes állag titka a megfelelő kemence. Nem véletlenül láthattad pizzériákban kupolás kemencékben, izzadó pizzaiolók által sütni, ugyanis mind a speciális technológia, mind a magas hőfok szükséges ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. 

Egy kemence építése azonban nemcsak hosszadalmas, de rendkívül költséges is, ahogyan az üzemeltetése is, ezért ha otthon szeretnél pazar lepénykenyeret sütni, fontold meg egy pizzasütő kemence beszerzését!

Kemencés finomságok egyszerűen

A korszerű pizzakemencékben bárki remek lepényeket süthet, akár a klasszikus fatüzelésű, akár a gáz vagy hibrid működésű variációkat választja. Az Alfa Forni kemencék kicsomagolás és a kémény behelyezése után azonnal birtokba vehetők, és méretüknél fogva akár a kisebb erkélyeken, teraszokon is felállíthatók. A gázos működésű kemencék kényelmesen, füst nélkül használhatók akár egy társasházi lakás teraszán is a szomszédok zavarása nélkül. 

A kemencékben alkalmazott technológia kiemelkedő sütési élményt nyújt, a hővisszaverő alj és a rozsdamentes kupola gondoskodik arról, hogy a lepény ropogós aljú és szélű legyen, valamint a sajt ráolvadjon, de ne égjen rá. De ezek a tűzhelyek alkalmasak számtalan más kemencés étel elkészítésére is. 

Akár kettőt is egy sütésre

Nemcsak a kemencék összeállítása, hanem a beüzemelése is gyors és egyszerű, továbbá precíz hőfokszabályozást tesznek lehetővé. 

A legtöbb kemencében egyidőben 1 pizza süthető, de vannak olyan modellek is, amelyekben egyszerre 2 vagy 4 lepény készíthető, így egy nagyobb családban vagy összejövetel esetén hamarabb kiszolgálhatjuk az éhes szájakat.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU