“Sokat szellőztetek. Minek nekem légtisztító?” – ez általában az egyik leggyakoribb kifogás, amellyel a legtöbbünk lebeszélni magát a légtisztító berendezés vásárlásáról. De eljött az idő, hogy leromboljuk ezt a tévhitet.

A szellőztetés ugyanis nem légtisztító hatású, csupán segít a helyiségben lévő használt levegő kicserélésében és a szagoktól való mentesítésben. De ettől függetlenül ugyanúgy ott lesznek majd a koromrészecskék, a szálló por, a homokszemcsék, a pollen és a kemikáliákkal végzett takarításból származó mérgező gázok. 

A Szellőző shopnál kapható légtisztító berendezés használata viszont segíthet abban, hogy a belélegzett szennyeződést némileg csökkentsük, legalábbis az otthonunkban. Képes ugyanis megszűrni és semlegesíteni a nemkívánatos részecskéket.

Mekkora méretű légtisztítót válasszunk?

Ha megnézzük a fentebb említett webáruház kínálatát, akkor láthatjuk, hogy számtalan légtisztító kapható manapság. Ezért is elengedhetetlen, hogy figyelembe vegyük, mekkora helyiséget is kell a berendezésnek megszűrnie.

Mindezt pedig össze kell vetnünk a termékleírásban megadott m3 és m2 értékekkel. Ha az utóbbi kisebb, mint amire nekünk szükségünk van, akkor azt a berendezést jobb, ha inkább elengedjük. Ez ugyanis kevésbé lesz majd hatékony, és több áramot is használ.

Mire érdemes még odafigyelni a légtisztító választásnál?

Érdemes egy olyan készülék mellett letenni a voksunkat, amely időzítővel van ellátva. Ennek köszönhetően ugyanis meg tudjuk határozni a be- és a kikapcsolásának pontos időpontját. 

Továbbá ígéretesek lehetnek még az ionizációs technológiával működő légtisztítók is, amelyek a környező levegőből negatív ionokat (anionokat) állítanak elő, és ezáltal semlegesítik a zárt terek levegőjében jelen lévő szennyező részecskéket. 

De ha egy valóban minőségi berendezést szeretnénk, akkor nem hiányozhat belőle a levegőminőség-érzékelő sem, amely figyeli az otthonunkban lévő levegőt, és valós idejű jelentéseket készít.

A szűrőcsere-kijelző is egy szuper dolog

Ennek köszönhetően ugyanis mindig tudni fogjuk majd, hogy mikor kell cserélni a szűrőt, hogy képes legyen biztosítani a folyamatos minőséget. Hogy ez egy HEPA- vagy egy aktív szénszűrő, az csakis a választott berendezés kialakításán múlik.

Egyébként mindkettőnek megvannak a maga előnyei. A HEPA-szűrő szinte 100%-os hatékonysággal pusztítja el a baktériumokat, az atkákat, a penészt, a port, a füstöt és a szagokat. Bár megvan az a hátulütője, hogy rendszeresen cserélni kell.

Az aktív szénszűrő a szagok semlegesítésében kiemelkedő. Ezért is alkalmas tökéletesen például a konyhákba és a dohányzóhelyiségekbe. Sőt, olykor még a hűtőszekrényekben is használják a hűtőtér szagtalanítására. Hátránya viszont, hogy nem szűri ki a nagyobb részecskéket.

Ha a fentebb említett dolgokra odafigyelünk, akkor gyerekjáték lesz rálelni a megfelelő légtisztítóra a Szellőző shop kínálatából.

- hirdetés -CBDOAZIS.HU